Kamienie

PROSTA ZUPA KREM Z CZOSNKU

Jest to przepis na prostą i szybką w przygotowaniu zupę w postaci kremu z czosnku, która sprawdzi się na każdą okazję i każdą porę dnia, a także będzie idealna na przeziębienie. Oczywiście jeszcze lepiej smakuje w asyście grzanek. Zupa w takiej postaci jest idealna dla niejadków, gdyż wszystkie bogate w witaminy warzywa możemy przemycić w sposób niewidoczny dla ich oczu.

SKŁADNIKI

  • 8 ząbków czosnku
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 średnia cebula
  • 1 opakowanie serku typu filadelfia (u mnie smak naturalny)
  • 3 szklanki bulionu lub wody
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • oliwa/olej
  • chleb na grzanki

PRZYGOTOWANIE

Ziemniaki pokrój w drobną kostkę, cebulę również w kostkę, następnie warzywa podsmaż na tłuszczu w garnku. Gdy ziemniaki i cebula będą podsmażone, dodaj do nich pokrojony w plasterki czosnek i jeszcze chwilę podsmażaj całość. Po tym czasie zalej całość wodą lub bulionem i gotuj wszystko około 10 minut. Gdy zupa się ugotuje, zmiksuj ją w blenderze na gładki krem. Zupę przypraw solą i pieprzem według własnych upodobań i dodaj do niej serek filadelfia, a następnie zmiksuj zupę raz jeszcze. Chleb pokrój w kosteczkę i zapiekaj 5 minut w piekarniku nastawionym na 200 stopni C. Gotowe grzanki dodaj do zupy razem z ziołami prowansalskimi. Gotowe!

Smacznego! 🙂

Posted by Ola

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Translate »