MIKROFALÓWKA DLACZEGO JEJ STOSOWANIE JEST SZKODLIWE DLA ZDROWIA

Kuchenka mikrofalowa – każdy z nas ją zna, jest przydatna ponieważ skraca czas podgrzewania posiłków w domu lub ułatwia spożywanie ciepłego posiłku w pracy, jednak stosując ją nie zdajemy sobie sprawy z jej szkodliwego wpływu na nasze zdrowie. Aby zrozumieć dlaczego stosowanie kuchenki mikrofalowej szkodzi naszemu zdrowiu warto poznać zasady jej działania, otóż podgrzewanie żywności w kuchence mikrofalowej powoduje proces molekularnego tarcia, ten sam proces niszczy delikatne cząsteczki witamin i minerałów, a żywność poddana szkodliwemu działaniu zostaje pozbawiona aż do 97 % wartości odżywczych przez co staje się „martwa” czyli bezwartościowa. Spożywanie więc potraw bezwartościowych doprowadzamy do niedoborów cennych mikroskładników odżywczych, a w konsekwencji do poważnych chorób.

JAK DZIAŁA KUCHENKA MIKROFALOWA

Spożywane posiłki poddane falom mikrofalowym stają się pozbawione wszelkich składników odżywczych i są bezwartościowe. Jedzenie jest poddawane strumieniem cząsteczek, atomy przechodzą do stanu wzbudzonego, co zwiększa energię wewnętrzną jedzenia, po czym po zakończeniu pracy urządzenia jedzenie przechodzi do stanu szybkiego stygnięcia (w wyniku dążenia materii do osiągnięcia minimum stanu energetycznego). Wzburzone elektrony powracają na właściwe powłoki energetyczne i dokonują przeskoku o jedną, dwie powłoki i to jest moment emitowania szkodliwych kwantów promieniowania Gamma. Na posiłek więc działają kwanty promieniowania Gamma, które jest najbardziej przenikliwe i szkodliwe dla zdrowia, prowadzi do nieodwracalnych procesów uszkadzania, mutacji i obumierania komórek, co w konsekwencji prowadzi do wielu chorób w tym nowotworów. Stanie w pobliżu kuchenki mikrofalowej podczas jej pracy w odległości 1 metra zwiększa ryzyko oddziaływania fal na mózg, a zamontowana w niej klatka Faradaya nie do końca spełnia role zabezpieczenia i ochrony przed emitowaniem szkodliwych fal.

JAKI WPŁYW NA POKARMY MA KORZYSTANIE Z KUCHENEK MIKROFALOWYCH

  • żywność poddana działaniu kuchenki mikrofalowej pozbawia pokarmy wartości odżywczej od 60-97 %
  • mleko i zboża poddane szkodliwym falom tworzą czynniki rakotwórcze
  • żywność z mikrofalówki powoduje powstawanie komórek nowotworowych we krwi
  • podgrzewane mięsa w mikrofali powoduje powstawanie środka rakotwórczego o nazwie d- Nitrosodiethanolamine, występuje destabilizacja aktywnych związków biomolekularnych białka
  • mikrofale ograniczają zdolność organizmu do wykorzystywania witamin z grupy B, witaminy C i E i niezbędnych minerałów
  • rozmrażanie owoców wpływa na zmiany w procesach katabolicznych (rozkład i zanik materii organicznej)
  • podgrzewanie surowych, gotowanych czy mrożonych warzyw nawet w najkrótszym czasie powoduje uwalnianie się wolnych rodników, które przyczyniają się do degradacji DNA i powstawania komórek nowotworowych
  • spożywanie pokarmów poddanym falom powoduje zaburzenie trawienia i choroby układu pokarmowego

JAKI WPŁYW NA ZDROWIE MAJĄ FALE EMITOWANE Z KUCHENKI MIKROFALOWEJ

  • spożywanie potraw poddanych obróbce termicznej w mikrofalówce wprowadza organizm w stres
  • zaburzenie trawienia, bóle brzucha
  • zapalenie wyrostka robaczkowego
  • zaburzenie koncentracji
  • spadek odporności
  • podwyższone ciśnienie tętnicze krwi
  • problemy ze snem
  • wypadanie włosów
  • bóle głowy, zawroty głowy, migreny
  • wyczerpanie adrenalinowe
  • uszkodzenie mózgu
  • choroby serca
  • zaburzenie funkcji układu limfatycznego – chemiczny skład żywności ma wpływ na niezdolność organizmu do obrony przed nowotworami, co ma związek z zaburzonym funkcjonowaniem układu limfatycznego.
  • nowotwory żołądka, jelit
  • nowotwory krwi – korzystanie w kuchenek mikrofalowych zwiększa produkcję komórek nowotworowych we krwi

Korzystanie z mikrofalówki zatem szkodzi nie tylko pokarmom, które w niej podgrzewamy, czy rozmrażamy ale także nam samym, gdy przebywamy w pomieszczeniu, w którym jest włączona. Już samo przebywanie w odległości 1 metra od włączonej mikrofalówki wpływa negatywnie na nasze zdrowie, jeśli o tym nie wiedziałeś – miałeś prawo nie być świadomym ale teraz, gdy już wiesz o jej szkodliwości zaprzestań korzystania z tego urządzenia (najlepiej pozbądź się go z domu – żeby nie kusiło Ciebie i domowników). Spokojnie, nie panikuj! wielu z nas nie wiedziało, w tym także ja korzystałam z tego sprzętu (niezbyt często ale jednak się zdarzało), uzupełnij cenne mikroskładniki odżywcze, na których niedobór najprawdopodobniej cierpisz, a które wspomogą zneutralizować szkodliwe związki w organizmie, a należą do nich:

  • witamina C
  • kompleks witamin z grypy B
  • witaminę A + E
  • cynk, selen
  • algi lub spirulina

Źródło: „Ponadczasowe tajemnice zdrowia i odmładzania” Andreas Moritz, www.paranormalne,pl, www.humel.pl

B.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przewiń do góry
Translate »