BEZGLUTENOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM ”ZIELONO-BIAŁA” NA SZYBKO

Idealna sałatka na rodzinne spotkania i przyjęcia. Jest szybka i łatwa do zrobienia, możesz ją zrobić nawet, gdy niespodziewanie przyjdą do Ciebie goście, bo zrobienie jej zajmie Ci tylko chwilę.

SKŁADNIKI

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 200 g kiszonych ogórków kiszonych
  • 200 g zielonego groszku
  • 160 g selera konserwowego
  • Biała cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurt naturalnego
  • Oliwa
  • Pieprz, sól do smaku

PRZYGOTOWANIE

Kurczaka pokrój w cienkie paski, przypraw i podsmaż na oliwie, a następnie ostudź. Ogórki pokrój w cienkie paski, tak aby pasowały do selera. Cebulę drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku.

Smacznego!

Posted by Ola

Źródło: ”Kuchnia polska bez pszenicy” Marta Szloser, Wanda Gąsiorowska.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Przewiń do góry
Translate »